Çalışma Saatleri : Pzt-Pzr, 12:00 - 22:00

Denizli Kebabı Neden Elle Yenir?


Denizli denildiğinde akla gelen ilk şeyler Pamukkale, horoz ve meşhur kebabıdır. Ege bölgesinin nadide illerinden biri olan Denizli, geleneksel tatlarıyla şehri ziyaret etmeye gelenleri büyülemeye devam ediyor.  

Denizli yöresine has meşhur olan Denizli Kuyu Kebabı tarihi eski yıllara dayanan, tadı ve lezzetiyle yiyenlerin bir daha vazgeçemediği bir yemek olarak varlığını sürdürüyor. Denizli kebabını diğer kebaplardan ayıran birçok özellik bulunsa da şehri ilk kez ziyaret edenlerin ilgisini çeken en farklı özelliği ise elle yenilmesidir.  

Çamlık Kebapçısı'nda yiyeceğiniz Denizli usulü kuyu tandır kebabı çatal ve bıçakla servis edilmez.  Bu kebap türünün yeme usulü elin baştan üç parmağıyla tüketmektir. 

Denizli kebabı ilk yapıldığı günden bu yana elle yenilmiş, devamında  da yeni nesil ustalar atalarına olan hürmetten usulü değiştirmeden korumuşlardır. 

Yapılan araştırmalarda el ile beyine giden tat duygusunun birbirine bağlantılı olduğu bilimsel açıdan kanıtlanmış, elle yeme usulünün lezzeti arttırdığı ortaya çıkmıştır. 

 Bu sebeple Çamlık Kebapçısı, müşterilerine yanında domates, soğan ve biberle servis ettiği Denizli kebabının yanında şifa kaynağı et suyu ile ikram edilir. Müşterilerin isteği üzerine yağlı ve yağsız olmak üzere gramaj veya kilo ile yanında vazgeçilmezi pide ile servis edilmektedir.


Denizli Kebabının o meşhur lezzetine ve hazzına varmak için Çamlık Kebapçısı'na uğramayı unutmayınız...

Denizli Çamlık Kebapçısı - Denizli Kebabı -En iyi Denizli Kebabı nerede yenir?
Denizli Çamlık Kebapçısı - Denizli Kebabı -En iyi Denizli Kebabı nerede yenir?
Whatsapp Destek Hattı