Çalışma Saatleri : Pzt-Pzr, 12:00 - 22:00

Denizli Kuyu Tandır Kebabının Tarihçesi


Geleneksel lezzetlerimizin başında yer alan Denizli Kuyu Tandır Kebabının tarihi 1900'lü yıllara dayanırken, günümüze kadar bozulmadan gelebilmiştir. Gerek pişirme usulü, gerek kullanılan etin kalitesiyle diğer kebaplardan ayrılan Denizli kebabı, yoğun lezzeti ve damakta bıraktığı atla nesilden nesle aktarılan bir miras haline gelmiştir. 

Denizli'nin bir diğer mihenk taşı olan Kaleiçi Çarşısında o dönem için kurulan ağıllarda ortaya çıkan kebap kültürü, satılan teze kesim etlerin yanı sıra kebapçıların pişirerek sattıkları etlerden bu güne kadar gelmiştir.

Sağlık açısında değerli yağ asitlerine sahip olan yağlı ve bol lifli kaynaklarından faydalanılan etler 1.5 metre derinliğindeki eski kesme tuğlalardan örülmüş kuyularda pişirilmektedir.  Ortalama sekiz kuzuyu alabilen bu kuyularda çıralı çam ve sakız ağacının odunlarında pişirilmelidir.  

Başka odun cinsleri veya yakıtlarla pişirilen kebaplar Denizli'ye has kebabın lezzetini vermemektedir.  Denizli usulü kuyu tandır kebabının bir diğer önemli özelliği ise yaşını doldurmamış erkek kuzulardan yapılmasıdır.  

Çamlık Kebapçısı'nda servis edilen hakiki Denizli Kebabı, sekiz parçaya ayrılan kuzu, sakız ağacının kütüklerinden tavlanan fırınlarda pişirilir. Pişerken etlerden süzülen yağ, ana yemek ile birlikte servis edilen pide ekmeğinin yağlanmasında kullanılır.

Müşterinin isteğine göre pişen etler yağlı ya da yağsız olmak üzere gramaj ya da kilo ile tartılılarak servis açılır. Ana yemeğin yanında kuru soğan, domates ve biber verilir.


Serviste kesinlikle çatal, bıçak kullanılmaz. Bu kebap türü el ile yenilir, kebabın gerçek lezzeti ancak bu şekilde tadılabilir...

Denizli Çamlık Kebapçısı - Denizli Kebabı -En iyi Denizli Kebabı nerede yenir?
Denizli Çamlık Kebapçısı - Denizli Kebabı -En iyi Denizli Kebabı nerede yenir?
Whatsapp Destek Hattı